Laatste nieuws WJD

Hallo lieve Mensen,

 

Ik ben vanmorgen gebeld vanuit Sydney door Ferry de Jong en Marjolein Peeters  met als achtergrond de hele groep. Leuk hoor om hun enthousiaste verhalen te mogen horen. De Wereld Jongeren Dagen waren mooi en inspirerend en een fantastisch mooi ervaring.

 Ze hebben het wel heel koud gehad de eerste dagen. Ze sliepen in een school en nachts daalde de temperatuur onder nul. De kaarten, ik schrijf je voor een vijfje, zijn verstuurd en de lichtjes aangestoken voor mensen die dat hadden gevraagd en aan de actie hebben meegedaan.

Ze zijn nu een rondreis aan het maken met 3 campers en hebben en route  kangoeroes gezien. Vandaag gaan ze naar een natuurreservaat waar koalabeertjes zitten. Wauw.

 

Namens hen doe ik alle mensen uit ons IPV de groeten en zogauw als ze weer wat laten

horen, meld ik dat.

 

Groetjes Paula Emmen

 

Hieronder nog een extra bericht van Joyce Kornet

We hebben het zo druk gehad, dat we vrij weinig tijd hadden om een internetcafe in te stappen en wat te plaatsen. De eerste week zit er al weer op en gisteren kwamen de wereld jongeren dagen 2008 jammer genoeg tot een einde. Bennedetto liet ons wel weten dat de volgende WJD zullen plaats vinden in Madrid!!! Dit zal in 2011 zijn. Als ik terug kijk op deze week denk ik terug aan een zeer spirituele week vol met onverwachte ervaringen. De school waar we de afgelopen week verbleven was het sint pius college we verbleven daar met zo'n 300 andere pelgrims wat zeer gezellig was. Naast onze groep zat er nog een Nederlandse groep, het bisdom Breda, en verder alleen Australische groepen. De mensen van het St. Pius waren ontzettend aardig en behulpzaam, waardoor we niks te kort zijn gekomen! Bijzonder was het om in het Hyde Park te lunchen en dan opeens andere jongeren van het IPV tegen te komen! ' S Ochtends was er catechese met alle Nederlanders op korte treinafstand van onze slaapplaats. Er zijn rond de 700 Hollandse jongeren, dus het was erg knus tijden de ochtenddiensten! Overdag is er veel te beleven geweest met verschillende Youth festivals. Woensdag zijn we met de hele IPV jongerengroep (22 jongeren!) op pad geweest. Foto's gemaakt voor de ' Ik schrijf je voor een vijfje' actie en ook hebben we een avond midden in Hyde Park alle lichtjes gebrand met de boodschappen binnen het IPV. Zaterdag hebben we geslapen op het Randwick Racecourse, waar de paus aanwezig was. 's Nachts werd het erg koud, maar dat werd volledig goedgemaakt door de sfeer van zoveel jongeren bij elkaar. Zondagochtend eindigde de Wereld Jongeren Dagen met de dienst met de paus. Gisteren hebben we de campers opgehaald en na wat wennen aan het links rijden en het omrijden van een glasbak (wat voor de grootste lol zorgde) kwamen we terug op school. We gaan zo met de groep op weg naar de Blue Mountains, waarvanuit onze road trip zal beginnen.

Hopelijk kunnen we snel weer wat plaatsen op de blog!

peace, love and happines

 

Groetjes van ons allemaal

Joyce Kornet

 

Een berichtje van Marco van Witteloostuyn en de andere jongeren, die met Jong Katholiek mee zijn.

Hun reis zit er bijna op.

 

 

Hallo iedereen

 

Ik heb veel indrukken opgedaan tijdens de avondwake en met de viering met de Paus. We stonden vrij vooraan in het veld en dat is best bijzonder.

We zijn nu de buurt aan het verkennen en maken verschillende uitstapjes o.a. naar een dierentuin.

Gelukkig hebben we  nog een dagje rust gehad, maar ik wilde die dag ook voor een deel benutten voor het kopen van souvenirs.

Verder begint de vermoeidheid toe te slaan, maar we genieten nog steeds volop.

 

Groetjes van Marco

 

 

Via via kwam ook het volgende berichtje  vanuit Sydney van een van de deelneemsters van Marco zijn groep

Hoi allemaal
Vandaag laatste dagje in Sydney.. Morgen zitten we 12 uur in de bus naar Ballarat  Wel lekker de tijd om bij te komen want inmiddels begint de vermoeidheid aardig toe te slaan.
We slapen sinds gister in een grote tent op het terrein van het olympisch stadion en daar gaan we ook  zwemmen (in het olympisch zwembad).

 

Hallo allemaal,  

Ik ontving  het volgende sms-je van Rianne,

 Zit nu in een gastgezin met 9 anderen. Heel gezellig.

Ben wel erg moe en verkouden en we moeten deze week elke dag om 8 uur verzamelen.

Maandag eerst 15 uur met de bus naar Sydney en dan nog 24 uur in het vliegtuig. Maar het is nog steeds heel gezellig. Woensdagmorgen half zeven op Schiphol.

De dagen zijn voorbij gevlogen.

Groetjes Rianne 

 

Vandaag sms gekregen van Iris.

Ook iedereen de hartelijk groeten van Iris, Maaike, Lisa, Antoinette en Hans Ham. Zij hebben meegedaan aan de Wereld Jongerendagen

en trekken met een camper (met hun gezin) door Australië en komen volgende week weer thuis.

 

Groetjes Paula Emmen

26-07-2008

 

Klik hier voor het vorige journaal